Fördelar med vinterdäckunder under kalla säsonger

När vintersäsongen närmar sig, så bör man planera för vilket än väder som kan tänkas sig komma. Om du äger en bil, så måste du vara säker på att du har vinterdäck som är anpassade att prestera väl på vintervägar. Vinterdäcken är utvecklade för att hantera en blandning av snö, is och vatten på vintervägar. När temperaturen faller under 7 grader Celsius, så behöver du ge dina sommardäck vila och byte dem mot dessa däck för din egen säkerhet och för säkerheten av andra trafikanter.

Vinterdäcken har en hel del fördelar när de används på snöiga och isiga vägar, inkluderat kortare bromssträckor, bättre styrförmåga, ökad prestanda och bättre friktion på kompakt snö.  Vägarna kan bli ganska risiga på vintern. Beroende på var du kommer ifrån, plogarna kan eventuellt inte göra tillräckligt bra jobb som du önskar. När du installerar vinterdäck på din bil så behöver du inte oroa dig hur dåligt vädret blir. Du kan ändå köra dina barn till skola och åka vart du vill utan att oroa dig allt för mycket över din säkerhet.

Eftersom vinterdäcken är utvecklade för att ge bättre grepp på is och snö, så betyder det att din bil halkar och glider mindre oberoende hur hala vägarna blir. Frånsett från snö, slask och is även smält vatten påverkar vägarna en hel del under vintersäsongen. Genom att byta från allrounddäck eller sommardäck till vinterdäck så kan du försäkra dig att ditt fordon är kapabelt att hantera allt som de kommer att möta på vägen.

Om du någonsin har kört på en snöig och isig vinterväg så förstår du hur svårt det kan vara att bromsa. Även om din bil har bra bromsar så behöver de inte betyda att dina däck kommer att lyda då du försöker bromsa på is eller snö. Vinterdäck är utvecklade med bättre bromsegenskaper på is och snö jämfört med allvädersdäck och sommardäck. Dom stannar snabbt och enkelt på vintervägar jämfört med vanliga däck. Som förare, så vet du säkert att stanna för sent då du börjar bromsa kan ha signifikant påverkan då du kör på isiga och snöiga vägar.

Besök hör för mer information angående fördelarna med vinterdäck, kolla här https://vianor.se/ idag.