Gör dig redo för ett däckskifte om du har vinterdäck monterade

Vintern kommer till ett slut och beroende på var du bor bör du börja boka en tid för en däckbyte. Om du har dina sommardäck på ett däckhotell på Vianor kan du använda din exklusiva online bokning för däckhotellets kunder för att se till att du får en tid du vill ha för en snabb däckbyte när det passar dig. Om du har dubbdäck monterade just nu behöver du byta före mitten av april och för alla vinterdäck måste du ha dem på din bil till slutet av mars. Så detta ger dig bara ett 2-veckors fönster för att få de dubbdäcken på och sommardäcken på din bil. Det är därför som bokar en tid kan vara bra, som många vill förändras under den tidsperioden.

Det bästa med att låta Vianor göra ditt däckskifte är att de har experter som gör skiftet för dig, så att du vet att det är gjort perfekt. Utöver det kommer de också att kontrollera dina vinterdäck för att se om de är okej för nästa år och om det är ojämnt slitage eller skador. Sedan tvättar de däcken för att få all smuts, sand och fett bort. De märks sedan så att de vet vilken position som ska placeras nästa år innan de lagras i däckhotellet. Lagringen görs sedan i perfekt skick så att de däckar längre.

De nya däcken kontrolleras så att de är balanserade, de byter ut ventilerna innan de monterar sommardäcken. Däcktrycket kontrolleras och du är redo att köra ut med sommardäcken redo för sommarförhållandena.

Du kan koppla av och veta att dina däck är i gott skick, att de inte kommer att falla av och dina vinterdäck lagras ordentligt och väntar på att sommaren ska sluta. Hela processen är så smidig som den kan vara. Det sparar dig mycket krångel att lagra däcken hemma, medan du nu snabbt kan köra och få dem att ändras när du passerar, eller så boka en tid för att se till att du får en tid som passar dig bäst. Ändra inte för tidigt och inte för sent.

För mer information om däckbyte, besök: Vianor