Regelbundna besök hos din verkstad håller de stora problemen borta

En bil och dess däck behöver regelbundet underhåll och service, men genom att ta problem tidigt kan du spara pengar på lång sikt. Ett väl underhållet fordon kommer alltid att ha ett högre andrahandsvärde. Då har du också säkerhetsfördelarna med att köra bil som är i goda förhållanden med däck som är säkra att köra med, säkerställer att din bil är säker och du kommer säkert att köra den. Det är ofta folk som inte vill ta bilen för små problem till bensinstationen, de väntar snarare tills det finns en riktig fråga, men det här är fel mentalitet. Detta kan också vara mycket dyrt eftersom små problem kan växa till stora problem med allvarliga konsekvenser.

De flesta verkstäder kan göra snabb service för att kontrollera vilka problem som kan vara och sedan snabbt åtgärda det om möjligt eller planera en tid för att det ska repareras. Det här är i princip också hur testet fungerar, där bensinstationen gör en översyn av bilens kritiska funktioner för att kontrollera vilket tillstånd din bil befinner sig i. Du får en skriftlig redogörelse för vad som behöver repareras eller bytas ut, så att Om det är något snabbt, kan du få det gjort direkt. Om det är något mer tidskrävande kan du schemalägga en tid för det.

Det är viktigt att du vet att dina däck är i gott skick och att du har tillräckligt med slitstyrka, att du har bra stötdämpare, det finns olja i bilen och att du bromsar vätska. Med allt detta under kontroll har du mindre sannolikhet för att bilen ska brytas, eller stora kostsamma reparationer.

Din bil måste också gå göra sina servicetillfällen som bestäms av bilens service manual. Detta bör ske på en godkänd verkstad så att de får stämpla i servicehandboken och att alla garantier fortfarande gäller. Försök att försäkra dig om att du gör tjänsten enligt vad som anges. Detta tenderar att ha stor inverkan på bilens andrahandsvärde, eftersom en väl underhållen bil tenderar att vara längre för den nya ägaren. Därför ber de nästan alltid att se servicemanualen för att kontrollera om servicen har utförts enligt handboken.

För mer information om service, besök: vianor.se