Köp bra däck till sommaren

När du lägger på en ny uppsättning sommardäck på din bil tenderar den att känna sig extra speciell. Sommar är den mest spännande tiden att köra; speciellt om vägarna äntligen har rensats från all vintersand och vägarna är nyligen sopade, rena och torra. På dagarna brukade vi längta efter det här ögonblicket, så att vi äntligen kunde använda våra skateboards på gatorna. Vi skulle ofta börja sopa gatorna själva, så att vi kunde använda gatorna för att åka skateboard.

När du ger dig ut på vägarna vill du ha bra däck som kan erbjuda bra stabilitet så att du kan driva gränserna när du kör vindvägar. Så länge som ett däck har exakt och stabil hantering vid höga hastigheter, kommer du att kunna njuta av smidigheten som sommardäck av hög kvalitet kommer att leverera. Det goda greppet garanterar också kort bromsavstånd, vilket är viktigt för att undvika olyckor. Den nya EU-däcketiketten som gjort det lättare för konsumenterna i Europa att snabbt jämföra däck med tre olika kriterier. vått grepp, rullmotstånd och rullljud.

Det våta greppet visar hur snabbt du kan få en bil att stanna på en våt väg. Ljudnivån indikerar vilken typ av ljudnivå du kommer ha i kupen och till slut kommer rullmotstånd att ge dig en indikation av bränsleförbrukningen. Det är viktigt att inse att dessa är bara 3 funktioner i däcket och de kanske inte är det viktigaste för dig. Du kanske vill ha ett däck med hög hastighet eller ett mycket slitstarkt däck, så du måste börja begränsa dina däck baserat på dessa faktorer och då kan du enkelt se bland dem som har de bästa betygen enligt EU-däcketiketten.

Det är inte bara att köpa bra däck, men du måste också behålla dem så att de blir säkra på vägarna. Kontrollera däcken för synliga brister, mönsterdjup och däcktrycket är obligatoriskt för att säkerställa att däcken fungerar som de ska. Lågt däcktryck gör att både slitage ökar och bilen spenderar mer bränsle, så du måste byta däck oftare och betala mer för bensin när du kör. Så det är värt att kolla.

För mer information om sommardäck av hög kvalitet, besök: vianor.se