Lite mer ovanlig service

Det är alltid bra om du äger en bil för att ha en favorit bilverkstad där du kan ta bilen när du behöver något fixat, någon service eller kanske dina däck behöver skiftas. Om du har en verkstad som du besöker ofta är de mer benägna att känna dig och din bil och kan ge dig en bättre och mer personlig service.

Personligen tror jag att vi går sällan till verkstad med vår bil. Det finns många saker som vi borde ta med bilen till, för att bara kolla och ta reda på vad som är fel. Jag känner till människor som mycket oftare går till läkarna än att ta in sina bilar till bensinstationen.

Jag besöker vilka många inte gör, men det kan vara mycket bra att göra i vårt kalla land är en batteritjänst. Här kommer de att kontrollera tillståndet på ditt batteri och kunna berätta om du behöver köpa ett nytt batteri eller om det är i gott skick. Om det behöver bytas ut kommer de att kunna erbjuda dig ett brett utbud av batterier som du kan välja från och de kommer att installera om för dig och återvinna den gamla som är farligt avfall. Det är alltid trevligt att inte behöva oroa sig för farligt avfall. Med ett nytt batteri bör din bil börja bättre under vintern. Vi vet alla att det kan vara lite utmanande när vädret blir väldigt kallt och du inte vill sluta med ett dött batteri och försöker jaga någon som du kan hjälpa dig att hoppa på, starta bilen.

Om du än är på verkstad kan det vara bra att få dem att göra ett prov på ditt fordon för att se om det finns något annat som behöver repareras eller bytas ut. Det bästa är att erfarna tekniker kommer att gå igenom bilens kritiska delar som bromsar, stötdämpare, däck, avgassystem och kontrollera de viktiga vätskorna i bilen.

När testet är klart får du en bra överblick om något behöver lösas. Om något behöver göras på bilen, har du ett fast pris på vad det kostar för att försäkra dig om att bilen är i perfekt skick.

För mer information om service av din bil, besök: vianor.se