Däckbyte lämnas bäst till experter

När du behöver byta däck från sommar till vinterdäck eller omvända är det bäst att låta däckverkstad göra bytet åt dig. Genom att låta erfarna servicemontörer göra bytet åt dig vet du att det är gjort med rätt utrustning, du vet att experterna har kontrollerat de däck som de kommer att montera på din bil och du vet att de kommer att ta av dem som fanns på bilen, att de kommer att rengöra dem och markera dem för att se till att de placeras korrekt för nästa säsong. När du monterar den nya uppsättningen däck, kommer de att kontrollera däcktrycket, att slitbanans mönsterdjup är tillräckligt, att däcken är fria från några skador eller andra skador. De kommer också att balansera däcken och byta ut ventilerna.

Däckrotation

Däckrotation är konceptet att ändra däckens läge för att säkerställa ett jämnare slitage mellan däcken. Däck är avsedda att slita ut och du måste byta däck när sliddjupet går under 4 mm, men du vill ändå byta alla fyra däcken samtidigt för att säkerställa din bils bästa körförmåga. Om du har olika grepp på grund av nya och gamla däck, kommer bilen vara svår att köra och det är lätt att du kommer att tappa kontrollen medan du vänder dig. För att undvika detta måste du rotera däcken och det är enklast att göra när du gör dit säsongsmässiga däckbyte.

Däckhotell

Konceptet om ett däckhotell är att däckverkstad kommer att förvara däcken åt dig efter att ha gjort säsongens däckbyte. Detta sparar dig lite krångel om att du behöver ta med däcken till däckverkstaden innan du byter ut och måste bära de ändrade däcken med dig hemma för lagring. Ett däckhotell garanterar också att däcken lagras i optimala lagringsförhållanden, så att de håller längre. Värme och solljus påverkar däckets livslängd, eftersom det försämras. Förvaring under rätt förhållanden innebär att du får en bra uppsättning intakta däck när du behöver dem nästa gång. Det betyder också att du är mer flexibel som du kan köra vid däckens bensinstation när du passerar den, eftersom dina däck redan finns där och väntar på dig.

För mer information om däckverkstäder, besök:https://vianor.se/