Vårstädning och service för din bil

När solen börjar skina längre timmar tenderar det att vara trevligt att ha en skinande blank bil. Vårstädning av bilen med korrekt biltvätt och vax och en fullständig inredningsrengöring gör att bilen känns som ny igen. Jag rekommenderar att du också gör ett konditionstest på din bil för att kontrollera om någonting behöver lagas på bilen för att säkerställa att den är i gott skick. Att köra en bil som är ren och i gott skick är en bra början på våren.

Att hitta problem tidigt på din bil innan de blir riktigt seriösa kan spara dig mycket pengar i framtida reparationskostnader. Det håller dig också säkrare och har sinnesro att veta att bilens vitala funktioner som bromsar och däck är i gott skick. Konditionstest är gratis att utföra och du får en sammanfattning av vad som behöver göras om någonting. Du får en detaljerad prisuppskattning av hur mycket det kostar att reparera, byta eller fylla på någon av vätskorna. Du kan då få det gjort omedelbart eller schemalägga en tid för det.

Du behöver också byta däck från vinterdäck till sommardäck. Denna förändring görs traditionellt i april. Om du har dubbdäck, så måste du byta innan 16e april. Eftersom det inte är säkert att köra med sommardäck under vinterförhållanden, bör ett däckbyte ske så sent som möjligt. Om du inte är så beroende av bilen kan du byta däck så snart snön har smält och det är redan april, men då måste du avstå från att köra om vintervädret återvänder.

När alla ovanstående är gjorda har du monterat sommardäcken, bilen är ren och du vet att alla kritiska funktioner fungerar som de borde, du kan börja njuta av sommarkörningen. Kom ihåg att kontrollera däcktrycket regelbundet, speciellt om det finns stora temperaturväxlingar, eftersom trycket ökar när temperaturen går upp och ner när temperaturen faller. Däckslitaget och bränsleförbrukningen påverkas båda av fel däcktryck.

För mer informations om däckbyte, besök: vianor.se