Varför har min bil dåligt grepp?

Det kan finnas några anledningar till varför du har dåligt grepp eller dragkraft på din bil. Här är de vanligaste och vilka steg du bör vidta för att förbättra situationen.

Inget anti-slirsystem-Kanske har din bil inte ett anti-slir eller anti-spinsystem som förhindrar att däcken tappar fäste. Köpa en ny bil kan vara för hastigt som en åtgärd, försök att se om någon av nedanstående kan vara orsaken till problemet.

Fel däck-Du kanske inte har rätt däck för underlag du möter. Lera, snö eller is kommer att kräva däck som klarar av dessa underlag. Sommardäcken blir mycket hårda om temperaturen går under 0 grader, vilket får dem att tappa mycket av deras dragkraft. Därför är det viktigt att använda vinterdäck när temperaturen sjunker under nollgrader. Se till att du sätter rätt däck på omständigheterna på bilen för att förbättra situationen.

Felaktigt slitbanemönster-Slitbanemönstret är konstruerat för att ge optimalt grepp beroende på omständigheterna. Om slitbanemönstret inte är konstruerat för att hantera mycket regn kan du uppleva vattenplaning ofta. En ny uppsättning däck rekommenderas.

Slitna däck-Däcken kan vara slitna och ha ett mönsterdjup som ligger under 4 mm, vilket inte räcker till för att ge dig den dragkraft du behöver. Köp en ny uppsättning däck och du får bättre grepp omedelbart.

Dålig kvalitét-Dåligt eller låg kvalitetsdäck tenderar vanligen att vara sämre än däck av hög kvalitet. Billiga däck tenderar att vara dyrare och på lång sikt. Om du inte får den dragkraft du behöver köper du en uppsättning däck av hög kvalitet.

Fel däcktryck-Fel däcktryck kan orsaka att däcken uppför sig på ett sätt som de inte var avsedda för. Överfyllda däck kommer att ha ett mindre kontaktyta än vad som är tänkt. Det är därför viktigt att du regelbundet kontrollerar ditt däcktryck för att säkerställa att du har rätt däcktryck för att säkerställa att du har bästa säkerhet och grepp.

Utslitna stötdämpare-Om dina stötdämpare är slitna kan de inte trycka däcken mot väglaget och du kommer att tappa greppet på grund av det. Byte av stötdämpare hjälper situationen.

För mer information om däck med bra grepp besök: https://vianor.se/