Vilka är de bästa däcken för sommaren?

De bästa däcken till sommaren är sommardäck. Jag antar att de flesta kunde räkna ut det och när du byter från vinterdäck till sommardäck måste du montera däck som är gjorda för somrar. Du behöver däck med en gummiblandning som är gjort för sommarens temperaturområde. Det finns många billiga däck ute på marknaden, så det kan vara svårt att hitta rätt däck för dig. Så när du väljer det bästa sommardäcket för ditt fordon och dina körvanor finns det några saker att tänka på.

Först måste du tänka på vad du vill ha ut ur däcket. Du måste komma ihåg att däcken är den enda kontaktpunkten mellan bilen och vägen. Om du har dåliga däck, kan däck som inte ger dig det ultimata greppet och stabiliteten när du kör, kan annars göra din annars säkra bil, inte så säker. Så det första du bör leta efter i däck är att de är säkra. Vad är säkerhet när det gäller däck? Tja, för att du ska kunna köra säkert måste däcken ha tillräckligt med grepp så att du inte glider och tappar kontrollen. Däcken måste vara säkra på alla ytor som du ska köra på under sommaren. Om du kör på off-road, behöver du däck som fungerar bra off-road. Om du bara kör på vanlig väg, behöver du däck som är bra på varm asfalt samt våta vägar efter eller under tungt sommarregn.

Däcken måste vara bra för att förhindra vattenplaning genom att kunna forsla bort vattnet för att säkerställa att däcken förblir i kontakt med vägen. Om du tappar kontakt, kommer bilen att tappa kontrollen på vägen när den börjar glida på vattnet. När detta händer har du ingen kontroll över fordonet.

Fäste är mycket viktigt, eftersom greppet bestämmer ditt bromsavstånd och din stabilitet och kontroll när du kör. Om du inte har tillräckligt med grepp kan bilen lätt sladda när du kör runt en skarp kurva.

Andra faktorer som kan vara viktiga är slitage och rullmotstånd, båda går lite hand i hand och med högt slitage måste du köpa nya däck tidigare och med hög rullmotstånd drar din bil mer bränsle. Så ett billigt däck som har dåliga slitegenskaper och rullmotstånd kan snabbt bli dyrare än ett något dyrare däck av hög kvalitet.

För mer information om sommardäck, besök: https://vianor.se/