Förmåga Att Förbättra Prestanda Under Sommaren

För att förbättra bilens prestanda under sommaren bör du se till att du har bra sommardäck av hög kvalitet. Sommardäck är de bästa däcken till ditt fordon under sommaren och den bästa möjligheten att förbättra ditt fordons prestanda. Du måste se till att däcken är i gott skick och att de har tillräckligt med slitstyrka kvar. När slitbanans djup minskar kommer du att nå 4 mm, vilket är där egenskaperna börjar minska betydligt. Du måste byta däck när du når 4 mm, för att säkerställa att du kan köra säkert. Du bör också försäkra dig om att alla fyra däcken når 4 mm samtidigt.

För att säkerställa jämn slitage mellan däcken behöver du rotera däcken från bakre position till främre position. Detta kan enkelt göras om du byter däck mellan sommar- och vinterdäck. Den största fördelen att du byter ut alla däck samtidigt är att du får samma grepp på alla 4 ställen runt bilen, vilket gör enheten mycket stabilare. När du kör med olika grepp mellan bakre och främre däck kan bilen vara över eller under styrning.

Bromsavståndet kommer att påverkas med förlust av grepp vilket kräver längre avstånd innan du kan få bilen till ett stopp. Längre bromsavstånd är synonymt med ökad frekvens av olyckor. Dessutom kommer din bil att vara mer benägen att aquaplaning när du har mindre banddjup kvar. För att förhindra vattenplanering behöver dina däck hålla kontakt med vägytan. När kontakten är förlorad kommer däcken att glida på vattenskiktet och kommer inte att ha någon kontakt med vägytan. Det innebär att du kommer att förlora all kontroll över bilen. Däcket måste kunna kanalisera bort vattnet för att förbli i kontakt. Detta görs med ett unikt mönster kombinerat med djupa mer exakta spår. Lägre mönsterdjup betyder mindre volym för kanalisering av bort vatten.

För mer info om sommardäck, besök: vianor.se