Har Du Lagrat Dina Däck I Ett Däckhotell?

Stora servicekedjor som Vianor erbjuder förutom däckbyte, även ett förvaringsalternativ för däcken i ett så kallat däckhotell. Så snart du har gjort ändringen kan du enkelt låta dem lagra däcken tills du behöver dem nästa gång. Eftersom du byter mellan sommardäck och vinterdäck ungefär var 6: e månad betyder det att du, när du kör runt med dina aktuella däck, lagras i ett däckhotell, redo att monteras på din bil när du behöver byta däck nästa gång.

När det gäller förvaring av däck finns det några faktorer som är viktiga att följa med. En är att se till att de är säkra. Däckstöld är inte ovanligt, så om du förvarar dem hemma eller i något vanligt förrådsområde, där du har ditt eget förvaringsutrymme bland annat lagringsutrymmen, är insatserna inte så sällsynta eftersom områdena ofta är förknippade med låg säkerhetsnivå. Det är en dålig känsla att inse att någon har brutit in i ditt lagringsutrymme och stulit dina däck. Att kämpa med försäkringsbyråer för att försöka ansöka om stulna föremål tenderar att vara ganska stressande och tidskrävande. Det är också förknippat med vissa kostnader, eftersom det tenderar att vara en upptäckt att betala samt dina försäkringspremier tenderar att gå upp.

Lagring av däck ska ske under rätt förhållanden när det gäller solljus och temperatur. Låg temperatur föredras alltid eftersom alla kemiska reaktioner är långsammare vid lägre temperaturer. Detta säkerställer att några nedbrytande processer hålls på ett minimum. Direkt solljus påverkar också de däck som är känsliga för ozon och UV-ljus. Så förvaring i kalla och mörka förhållanden är att föredra, för att försäkra dig om att däcken varar och inte bryts ned eller torkar ut och börjar spricka.

Före lagring ska däcken rengöras för att avlägsna salt och smuts som kan påverka både däcken och fälgarna. När de är rengjorda bör de märkas utifrån vilken position de hade innan de togs bort. Markera om det var ett fram- eller bakdäck och vilken sida av bilen de var på, vänster eller höger sida. Detta är viktigt för däckrotationen så att de kan monteras i rätt läge för nästa säsong.

För mer information om däckhotell, checka ut: https://vianor.se/