Hur du uppnår en bättre total kostnadseffektivitet för din bil

Bilar är dyra att köpa och då finns det kostnader för att köra bilen och för underhåll och service. När du köper den nya bilen kan det att du shoppar ibland ger dig några rabatter och ibland kan du få lite extra inkluderat i priset. När du har köpt bilen, behöver du fortfarande en extra uppsättning däck för vintern, kan du försöka se om du kan få vinterdäcken inkluderade i priset.

När bilen har köpts måste du betala försäkring och sedan är du redo att köra till bensinstationen för att fyll på med dyr bensin, såvida du inte väljer en elbil. Om du köpte en hybrid är tanken mindre eftersom du kommer att använda mindre bensin än en vanlig bensindriven bil.

Under bilens livslängd måste du utföra tjänsten enligt servicemanualen, eftersom detta garanterar att garantierna förblir giltiga och att du kommer att ändra några av de kritiska delarna i tid. Med snabb service kommer du att spara pengar på lång sikt, eftersom du kan förhindra några av framtida problem. Du ser också till att bilens begagnade värde förblir högt, eftersom när du försöker sälja din bil, de potentiella köparna ofta vill kontrollera att alla schemalagda servicetillfällen har följts.

Att uppnå ett högt begagnat värde sänker kostnaden för vad du har spenderat på din bil under den tid du har haft det. Kostnaden för bilservice behövs och förmodligen förhindras dyrare underhåll. Att köpa däck av hög kvalitet istället för billiga däck kan vara skillnaden mellan att hålla dig borta från en olycka jämfört med att du faktiskt är i ett. Däck av god kvalitet tenderar att hålla längre och har lägre rullmotstånd. Låg rullmotstånd leder till lägre bränslekostnader, så att du sparar när du kör.

Se till att däcktrycket är korrekt enligt bruksanvisningen eftersom för lågt tryck ökar rullmotståndet och däckets slitage. Så det är viktigt att övervaka detta och eftersom det ändras med temperaturen kommer det inte att vara konstant. Kontrollera också slitdjupet, eftersom det är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv och ett godkänt mönsterdjup håller dig borta från olyckor.

För mer information om sätt att sänka dina bilkostnader, besök: https://vianor.se/