Slösa inte bort dina pengar på billiga däck

Problemet med billiga däck är att de kan se ut som en bra affär, men i slutändan blir de faktiskt dyrare än ett högre prisdäck. Detta är oavsett om du köper nya sommardäck eller om du behöver nya vinterdäck. Att köpa billigt köper ofta dyra, eftersom du brukar spendera mer pengar på dem under hela livet. Det är okej om du bara köper något som du inte kommer att använda så länge, men för däck som är en mycket viktig säkerhetsdetalj i bilen och de måste hålla så länge som möjligt. Det är också så att de kan påverka säkerheten negativt om däcken inte är av god kvalitet.

Kontrollera däckfakta om billiga däck innan du köper dem. Det kan vara bra att kontrollera EU: s däckmärkning, där du kan kontrollera däckens rullmotstånd, vilket indikeras som påverkan på bränsleförbrukningen, där en hög rullmotstånd förbrukar mer bränsle. Det leder också till högre däckslitage, så att dina däck sliter snabbare och måste bytas ut tidigare. Billiga däck har högre rullmotstånd än ett premiumdäck. Du bör också kontrollera hur väl däckets våta grepp är, vilket är viktigt för sommardäck. För vinterdäck anger EU: s däckmärkning inga specifika test som bevisar hur bra däcken är, så här är det bättre att kontrollera däcktesterna som utförts av de stora biltidningar för vinterdäck.

Om du slutar spendera mer pengar på bränsle på grund av att du köpte billigare däck och då kommer du i alla fall att behöva köpa en ny uppsättning mycket förr än du skulle gjort om du valt ett lite dyrare premiumdäck, sparar inte dig något pengar. I slutändan kommer du att spendera mer pengar och fortfarande ha en sämre säkerhetsprofil än du skulle göra med ett premiumdäck. Spendera dina pengar på ett klokt sätt och välj en uppsättning däck som kan ge dig den nödvändiga säkerheten du behöver och som kommer att pågå länge medan du inte påverkar bilens bränsleeffektivitet negativt.

För mer information om premiumdäck att köpa som kommer att vara mer kostnadseffektiva för dig, besök: https://vianor.se/